Maltepe Şehit İlhan Varank Fen Lisesi Öğrencileri İle Uçak Mühendisliği Bölüm Tanıtımı Gerçekleşti

İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Maltepe İlhan Varank Fen Lisesi'nin 350 öğrencisinin katılımı ile gerçekleşen seminerde akademik ve kariyer yolculuklarının devamı için hedefledikleri Uçak Mühendisliği bölümü ve meslek tanıtımı adına bir araya gelinmiştir.

Öğrenciler, Uçak Mühendisliği ile diğer mühendislikler arasındaki farkların veya benzer yönlerin neler olduğu, yurt dışı imkânı konusunda diğer mühendisliklere göre avantaj veya dezavantajlarının neler olduğu ve pilotaj eğitiminde uçak mühendisliğinin yeri ve öneminin neler olduğu ile ilgili değerli hocamız Prof. Dr. Osman Ergüven Vatandaş tarafından bilgilendirilmişlerdir. Ayrıca İstanbul Gelişim Üniversitesi neden tercih edilmesi konusunda Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Şeyda Karakuş tarafından bilgi verilmiştir. 65 programda vermiş olduğumuz akreditasyon programları, THE, Come to Gelişim, SCImago, laboratuvarlar, çift ana dal/Yan dal programları, öğrenci kulüpleri ve staj programları hakkında detaylı bilgi verilmiştir.

Maltepe Şehit İlhan Varank Fen Lisesi okul yönetimi ve başta Rehber öğretmen Serap Hoca olmak üzere öğrencilerin göstermiş oldukları ilgi ve misafirperverlik görülmeye değerdi. Gün sonunda üniversitemiz ile iş birliği içerisinde olmak istediklerini ve değerli hocamızın katılımlarının çok kıymetli olduğunu ifade ederek memnuniyetlerini dile getirmişlerdir.