Meslek Seçiminde İgü Yanında

Meslek Seçiminde İgü Yanında

Öğrencilerin kariyer yolcuğunda hedeflerini belirlemesi ve hangi mesleği yapacaklarına karar vermesi önemli bir süreçtir. Şu an için popüler olan mesleklerin gelecekte de aynı ilgiyle karşılanacağına dair kesin bir bilgi sahibi olunmadığından dolayı bu noktada öğrenciler kendi ilgi ve yeteneklerine uygun bir alan seçmeye çalışmalıdır.

İstanbul Gelişim Üniversitesi aday öğrencilerin bu süreçte yaşayacağı bilgi eksikliklerini gidermek adına yerleşkelerinde birçok farklı etkinliğe imza atmaktadır. Bu etkinliklerden birinde Özel Radikal Okulları’ndan gelen talep üzerine Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ekibi lise öğrencilerini ve öğretmenlerini İGÜ kampüsünde ağırladı.

Özellikle sınav dönemlerinde yaşanabilecek ilgi ve istek kaybının farkında olan uzmanlar tarafından öğrencilere ‘’Motivasyon’’ konulu seminer verilerek bu dönemlerde neler yapabilecekleri anlatıldı. Seminerin ardından Kariyer Geliştirme Merkezi iş birliğiyle meslek seçimiyle alakalı nasıl bir yol izleneceği ve İGÜ’nün öğrencilerine sunduğu imkânlar aktarıldı. Sunumların ardından öğrenci ve öğretmenleriyle birlikte 75 üniteli diş hastanesine de sahip Diş Hekimliği Fakültesi ve ABET akreditasyonuyla uluslararası geçerliliği olan diploma veren Mühendislik
ve Mimarlık Fakültesi gezileri gerçekleştirildi.