Meslek Seçiminde İlk Adım Kendini Tanımaktır

Meslek Seçiminde İlk Adım Kendini Tanımaktır

Özel Dila Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik İstanbul Gelişim Üniversitesi Uzmanları tarafından seminer gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Özel Dila Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine kariyer yolculuklarında yardımcı olmak için "Meslekler Semineri" gerçekleştirildi.

Rehberlik Uzmanı Yasin Tarhan tarafından gerçekleştirilen online seminer, son sınıf meslek öğrencilerinin stajları nedeniyle iki aşamalı gerçekleşti. Yoğun katılımın sağlandığını online platformda öncelikle meslek seçiminde nelere dikkat edilmesi gerektiğine değinen Tarhan, bu çerçevede yapılan hataların en aza indirilmesi adına kariyer planlamalarının doğru bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı. “Kendini Tanıma”yı ilk adım olarak ifade eden Rehberlik Uzmanımız en son aşamanın doğru meslek seçimi olduğunu belirtti.

Ağız ve Diş Sağlığı, Aşçılık, Patoloji, Moda Tasarımı, Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri gibi iki yıllık bölümlerinin yanında Sosyal Hizmetler, Havacılık Yönetimi, Mekatronik Mühendisliği gibi bölümlere de değinerek öğrencilerin sorularını yanıtlayarak semineri sonlandırdı.