Meslek seçiminde meslek envanterleri uygulanabilir

Meslek seçiminde meslek envanterleri uygulanabilir

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Merve Biçici tarafından Güngören Birey Özel Öğretim Kursu öğrencilerine yönelik "Meslekler" semineri gerçekleştirildi.

Seminerde meslek seçimi hakkında öğrencilere bilgi verildi. Meslek seçerken öğrencinin kendi beklentilerini, ilgilerini, ailenin sosyoekonomik durumunu, fiziksel özelliklerini ve ayrıca mesleğin gerektirdiği özellikleri, çalışma koşullarını, iş bulma olanaklarını göz önünde bulundurulmasının öneminden bahseden Biçici, öğrencilerin özellikle meslek seçimi yaparken kendilerini iyi tanımaları gerektiğini dile getirdi.

Meslek seçimi ile ilgili uygulayabilecek meslek envanterlerini kullanmalarını öneren Biçici, meslekleri tek tek ele anlatarak, öğrencilerin çok fazla bilgi sahibi olmadıkları mesleklerin üzerinde durarak bu konunun kritik öneme sahip olduğunu öğrencilere aktardı. Öğrencilerin genellikle, Dil ve Konuşma Terapisi, Havacılık Yönetimi, Psikoloji, Yazılım Mühendisliği bölümlerine talepleri yüksekti. Öğrencilerin ‘Hocam Dil ve Konuşma Terapistliği önü açık deniyor fakat biz hiç şu an çalışan görmüyoruz bu bölüm mezunları nerelerde çalışıyor?’ soruları üzerine Biçici, tüm öğrencilerin sorularını detaylı şekilde cevaplayarak semineri sonlandırdı.