Meslek seçimine profesyonel destek

Meslek seçimine profesyonel destek

Küçükçekmece Gülten Özaydın Çok Programlı Lisesi’nin öğrencilere yönelik düzenlemiş olduğu etkinliğe İstanbul Gelişim Üniversitesi de katılım sağladı.

Birçok üniversitenin de bulunduğu etkinlikte; üniversitelerden gelen akademisyenler panel tarzında sunumlarını gerçekleştirdi. Panelde İstanbul Gelişim Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi İlker İnmez,  İç Mimarlık Bölümü Arş. Gör. Gökçe Uzgören konuşmacıydı. Akademisyenler kendi bölümleri ile ilgili olarak öğrencilere kendi deneyimlerini aktardılar.

Üniversiteye gelen öğrencilerin bölümü nasıl tercih ettikleri, bölümün ders içeriklerinin ne olduğu, bölümlerin staj olanakları,  bölümü bitirdikten sonra çalışma alanlarının neler olduğu, bölümleri seçerken nelere dikkat etmek gerektiği hakkında öğrencilere bilgi verdiler. Akademisyenlerin anlatımlarının ardından öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla,  okul yönetimi bu etkinliğin öğrencilerin meslek seçimleri hakkında bilgi sahibi olmasına yardımcı olmanın büyük bir özveri olduğunu belirtip katılımımızdan dolayı üniversitemize teşekkürlerini sundular.