Meslekleri tanıyalım

Meslekleri tanıyalım

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Merve Biçici tarafından Küçükçekmece Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik “Meslekler” semineri gerçekleştirildi.

Seminer sayısal ve eşit ağırlık bölümleri olmak üzere iki ayrı oturum şeklinde gerçekleştirildi. Seminerde meslek tanıtımından önce öğrencilere meslek seçiminin öneminden ve meslek seçimi yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgiler veren Biçici, kendimizi iyi tanıyarak ve gerçekçi düşünerek meslek seçimi yapmamızın öneminden bahsetti.

Çeşitli meslekler tanıtılarak; çalışma alanları, bazı bölümlerin üniversite sınavı dışında özel kriterlerinin olduğu, bölümlerde genel baraj puanı dışında bazı bölümler için sıralama barajı olduğu hakkında bilgi verildi. Öğrencilerin daha bilinçli bir şekilde meslek seçimi yapmalarına yardımcı olması amacıyla düzenlenen seminerde, gelişen dünya ile birlikte yeni meslek dallarının da ortaya çıktığı hakkında bilgi verildi. Öğrenciler özellikle bilgi sahibi olmadıkları mesleklerin tanıtımı sırasında oldukça dikkatli ve meraklılardı. Öğrencilerden bazılarının bu meslekleri hiç duymadıklarını dile getirmesi üzerine Merve Biçici, öğrencilere bilgi sahibi olmadıkları meslekler hakkında sordukları soruları yanıtladı.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin Rehberlik uzmanına teşekkürlerini iletmesi sonucunda seminer sonlandırıldı.