Motivasyon Ders Çalışma İsteğini Arttırıyor

Motivasyon Ders Çalışma İsteğini Arttırıyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi Gaziantep Özel Boyut Anadolu Lisesi öğrencileriyle online düzenlenen seminerde buluştu.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Nesli Doğan tarafından Gaziantep Özel Boyut Anadolu Lisesi öğrencilerine “Pandemi Mücadelesinde YKS Başarısına Uzanan Yol” konulu seminerini gerçekleştirdi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda oluşturulacak stratejilerin sınav başarısına etkisinden bahseden Nesli Doğan, sınav sisteminin detaylarına değindi. Sınav sürecinin yanı sıra tercih sürecinde de öğrencilere yol gösterebilecek bilgiler veren Doğan, öğrencilerin bilinçli bir tercih yapılmasını için telkinlerde bulundu.

YKS’ye hazırlanırken motivasyonun çok önemli olduğunu belirten Doğan: “Motivasyon öğrencilerin ders çalışma isteğini arttıran ve devamını sağlayan faktörlerden biridir” dedi. Doğan, hedefi belli olan öğrencilerin olumlu düşünceler üreterek sınavlarında daha başarılı olacağını söyledi. Doğan, pandemi sürecinde başarılı olmak ile ilgili tavsiyelerde bulunduktan sonra öğrencilere başarılar dileyerek seminerini sonlandırdı.