Motivasyon kaynakları nelerdir?

Motivasyon kaynakları nelerdir?

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Merve Biçici tarafından Sarıyer Şükran Ülgezen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde “Motivasyon” semineri gerçekleştirildi.

Biçici, motivasyonun genel tanımını yaptıktan sonra motivasyonun en önemli kaynağının öğrenme olduğunu dile getirdi. Planlı ve programlı ders çalışarak, zamanı iyi kullanarak etkin öğrenmenin gerçekleşebileceğini vurguladı. Öğrenme gerçekleştikten sonra kişide konu hakimiyeti olacağı için motivasyonun da artacağını aktardı.

Biçici öğrencinin öğrenmeyi gerçekleştirebilmesi için ders çalışması gerektiğini aktardıktan sonra ders çalışmaya teşvik edecek motivasyon kaynaklarına da değindi. Bu noktada bireylerde motivasyon kaynaklarının değiştiğini aktardı. Öğrencilere motivasyon kaynaklarının neler olduğu soran Biçici, birbirinden farklı cevaplar veren öğrenciler bu durumdan oldukça keyif aldı.

Biçici, seminer sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladıktan sonra teşekkürler eşliğinden okuldan ayrıldı.