Motivasyon ve Başarı Doğru Orantılıdır

Motivasyon ve Başarı Doğru Orantılıdır

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Pelin Pehlivan tarafından İzmir Buca Fen Bilimleri Özel Öğretim Kursu öğrencilerine “Motivasyon ve Odaklanma” konulu online seminer gerçekleştirdi.

Pandemi sebebi ile genelde bütün aile bireyleri evlerinde oldukları için öğrenciler ders çalışma ortamlarını hazırlamak konusunda problem yaşayabiliyor. Pelin Pehlivan pandemiye ve online eğitim süreçlerine rağmen ders çalışma konusunda istekli olan öğrenciler ile motivasyon konusunda eğlenceli bir online seminer gerçekleştirdi.

Seminerde özellikle beynin odaklama ile ilgili çalışma sisteminden bahseden Pehlivan, odaklanma sorunu yaşayan öğrencilere o an ders çalışmak ile ilgili kendileri inatlaşmamaları gerektiğini o an kendilerine iyi gelecek ve bedensel efor sergileyebilecekleri egzersizler yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.
Rehberlik Uzmanı Pelin Pehlivan öğrencilere “Motivasyon ve Başarı doğru oratılıdır. Başarılı oldukça motivasyonunuz artacaktır. Denemelerdeki netleriniz arttıkça motivasyonunuz ve çalışma sürecine verdiğiniz emek de artacaktır.” dedi. Bilginin öğrenmeye dönüşmesinin zaman alacağını söyleyen Pehlivan, motivasyonun asıl anahtarının devamlılık ve olumlu düşünce olduğunu ilettikten sonra öğrencilerin sorularını yanıtlayarak seminerini sonlandırdı.