Motivasyonu Yüksek Olanlar Kendi Bilgi ve Yeteneklerine Daha İyi Odaklanır

Motivasyonu Yüksek Olanlar Kendi Bilgi ve Yeteneklerine Daha İyi Odaklanır

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Hasan Basri KARAKÖSE tarafından, Özel Batı Ataşehir Uğurlu Fen Bilimleri Özel Öğretim Kursu öğrencilerine “Pandemi Mücadelesinde YKS Başarısına Uzanan Yol” konulu seminer gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Hasan Basri KARAKÖSE tarafından Özel Batı Ataşehir Uğurlu Fen Bilimleri Özel Öğretim Kursu öğrencilerine “Pandemi Mücadelesinde YKS Başarısına Uzanan Yol” konulu seminer gerçekleştirildi.

Lise son sınıf öğrencilerine yönelik olarak yapılan seminerde “Motivasyonun kaynağı nedir ve arttırmak için nelere dikkat edilmelidir?”, “Sınava yaklaşırken yapılması gerekenler nelerdir”, “Hangi bölüm için ne kadar net yapılması gerekir?” gibi daha birçok konuya değinen rehberlik uzmanımız, motivasyonu iyi olan öğrencilerin kendi bilgi ve yetkinliklerine daha iyi odaklanabildiğini ve bu sayede de güçlü bir özgüvene sahip olabildiğini belirtti. “Zaman ve stres ters orantılıdır. Zaman azaldıkça stres artar. Ancak bu durum başarınıza asla engel olamaz” diyen KARAKÖSE; öğrencilerin uyku, beslenme ve günlük aktivitelerini de düzenlemeleri gerektiğini vurguladı.

Her şeyin çalışarak mümkün olabileceğini ve bu inanç ile hedeflerine odaklanmaları gerektiğini vurgulayan uzmanımız, başarılar dileyerek semineri sonlandırdı.