"Nefes Egzersizi" ile sınav anında motivasyonunuzu sağlayabilirsiniz

"Nefes Egzersizi" ile sınav anında motivasyonunuzu sağlayabilirsiniz

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik uzmanı Merve Biçici tarafından Bayrampaşa Şehit Büyükelçi İsmail Erez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik “Sınav Kaygısı ve Motivasyon” semineri gerçekleştirildi.

Seminerde öncelikle öğrencilere kaygının ne demek olduğu ve kaygının hangi durumlarda bireyleri olumsuz etkileyebileceği yönünde bilgiler verildi. Kaygının her bireyde belli bir durum ve olayda anlık veya belli bir süre olabileceğinin normal olduğunu dile getiren Biçici, “Önemli olanın kaygı düzeyinin bireyin günlük yaşamını olumsuz etkilememesi gerektiği ve kaygının korkuya dönüşmemesi gerektiğidir” dedi.

Kaygı düzeyinin yüksek olduğu dönemde bireylerde ruhsal ve bedensel olarak vücudun ne tür tepkiler verebileceği yönünde bilgiler veren Biçici, öğrencilere kaygı düzeylerini nasıl kontrol altına alabilecekleri yönünde bilgiler verdi. Özellikle motivasyonun kaygı üzerindeki etkisine vurgu yapılan seminerde, motivasyonun sürekliliğini sağlayabilmek adına neler yapılması gerektiği hakkında önemli bilgiler paylaşıldı.

Seminerde öğrencilerin kaygı düzeylerinin yüksek olduğu zamanlarda çok kolay bir şekilde uygulayabilecekleri “Nefes Egzersizi Tekniği” gerçekleştirildi. Öğrencilerin sınavdan önce neler yapıp neler yapmamaları gerektiği hakkında önemli bilgiler paylaşan Biçici, öğrencilerden gelen soruları yanıtlanarak semineri sonlandırdı.