Öğrenciler İGÜ'lü Olmanın Ayrıcalıklarını Dinledi

Öğrenciler İGÜ'lü Olmanın Ayrıcalıklarını Dinledi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Pelin Pehlivan Ümraniye Özel ERA Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik “İstanbul Gelişim Üniversitesi Bölümlerine Yakından Bak” konulu seminerini gerçekleştirdi.

Seminerlerinde İstanbul Gelişim Üniversitesinin Diş Hekimliği, Mimarlık, Bilgisayar Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri ve Grafik Tasarımı bölümlerini anlatan Pehlivan; bölümlerin amaçlarından, içeriklerinden, müfredatından, kariyer imkanlarından ve laboratuvar imkanlarından da bahsetti.

Era Anadolu Lisesi öğrencilerine İGÜ’lü olmanın ayrıcalıkları ile ilgili bilgiler sunan Pehlivan özellikle burs imkanlarının öneminden bahsetti. İGÜ’de öğrencilerin “bursum kesilir mi?” kaygısı yaşamadan eğitim öğretim yaşamlarına devam ettiğini anlatan rehberlik uzmanı disiplin cezası almayan öğrencinin İGÜ’de bursunun kesilmediğini aktardı. Üniversite öğrencisi iken yabancı dil öğrenmenin, sosyal sorumluluk projelerine katılmanın, öğrenci kulüplerine üye olmanın, Erasmus imkanlarından faydalanmanın, çift anadal ya da yandal yapmanın iş bulma konusunda daha fazla avantaj yarattığını öğrencilere aktaran Pehlivan bireylerin kendilerine yatırım yapmaları ile ilgili tavsiyelerde bulundu.

Pehlivan öğrencilerin İstanbul Gelişim Üniversitesi ve bölümleri ile ilgili sorduğu soruları cevapladıktan sonra teşekkürlerini ileterek seminerini sonlandırdı.