Öğrencilere İGÜ Tanıtıldı

Öğrencilere İGÜ Tanıtıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Mesut Demirtaş tarafından Eskişehir Özel Yeni Çizgi Koleji Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerine yönelik “İstanbul Gelişim Üniversitesi’ne Yakından Bak” konulu tanıtım seminerini gerçekleştirildi.

Demirtaş, İstanbul Gelişim Üniversitesinin tarihçesi, bölümleri, yerleşkesi, öğrencilere sağladığı burs olanaklarından, Come To Gelişim (CTG Bursu)  bursundan, ücretsiz çift anadal – yandal imkânlarından, yurt içi ve yurt dışı dil imkânlarından, Erasmus imkânlarından, isteğe bağlı İngilizce hazırlık sınıfı okuma fırsatından ve hazırlık sınıfı okuyacak öğrenciler için Weekend School programından,  Türkçe program okuyan öğrenciler için ücretsiz yabancı dil kursu imkânından bahsetti. Üniversitenin laboratuvarlarından, teknoloji transfer ofisinden ve gerçekleştirilen projelerle ilgili bilgilendirme yapan Demirtaş, Elektrikli ve Uçan araba projeleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Demirtaş, yayının devamında İstanbul Gelişim Üniversitesinin saygın uluslararası yükseköğretim değerlendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından belirlenen ulusal ve uluslararası başarıları, AQAS, AHPGS, ABET, PEARSON gibi uluslararası akreditasyon kuruluşları tarafından akredite edilen bölümleri hakkında bilgi vererek özellikle akreditasyonu olan bölümlerin tercih edilmesinin ulusal ve uluslararası avantajları hakkında bilgi vererek, İstanbul Gelişim Üniversitesinin 63 programla Türkiye’ de en çok akreditasyona sahip üniversite olduğunun özellikle belirtti.

İstanbul Gelişim Üniversitesinin önlisans programları için lisans programlarında olduğu gibi ücretsiz çift anadal ve yandal imkânlarının ve kesintisiz burs imkânlarının olmasının yanı sıra ücretsiz Dikey Geçiş Sınavı ( DGS)  kursu sağladığını ve önlisans mezunlarının DGS ile İstanbul Gelişim Üniversitesini tercih etmeleri durumunda DGS bursu sağladığını belirten Demirtaş; üniversitenin Bakı Onarım ve Uçak Teknolojisi bölümlerinin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından tanınan okul sertifikasına sahip olduğunu belirtti.
Demirtaş, yayın sonunda öğrencilere başarı dilekleri dileyerek yayını sonlandırdı.