Olumsuz Düşünceleri Olumlu Düşüncelere Dönüştürmeliyiz

Olumsuz Düşünceleri Olumlu Düşüncelere Dönüştürmeliyiz

Bağcılar Uğurlu Fen Bilimleri Kişisel Gelişim Kursu öğrencileri sınav kaygısı konusunda bilgilendirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Pelin Pehlivan Bağcılar Uğurlu Fen Bilimleri Kişisel Gelişim Kursu öğrencilerine “Sınav Kaygısı ile Güvenli Mesafemi Koruyorum” konulu seminerini gerçekleştirdi.

Pandemi sürecindeki online eğitimler ve sınav tarihlerinin açıklanmasıyla birlikte öğrencilerde oluşan yoğun kaygı üzerinde duran Pehlivan bu süreçte yaşanan kaygıların normal olduğunu bununla birlikte kaygıyı yönetmenin öğrenilmesi gerektiğini belirtti. Sınav kaygısının belirle ölçüde faydalı olduğunu anlatan Pehlivan öğrencilerin kaygıyı avantaj olarak kullanabilmeleri için çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Kaygı ile başa çıkma yollarını öğrencilere anlatan Rehberlik Uzmanı Pehlivan olumsuz düşünceleri olumlu düşünceye çevirmek gerektiğini vurgularken doğru nefes alma egzersizlerini uygulamanın öğrencilere faydalarını aktardı. Seminerinin sonlarına doğru öğrencilere doğru nefes alma egzersiz uygulaması yaptıran Pehlivan öğrencilerin sorularını cevapladıktan sonra seminerini sonlandırdı.