Online Eğitim Sürecinde Aile İçi İletişim

Online Eğitim Sürecinde Aile İçi İletişim

İstanbul Gelişim Üniversitesi Özel Hazar Koleji öğrencileri ve velileriyle online platformda bir araya geldi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehber ve Psikolojik Danışman Hatice Nur Derya tarafından Özel Hazar Koleji öğrencilerine ve velilerine yönelik “Online Eğitim Sürecinde Aile İçi İletişim” konulu seminer düzenlendi.
Online olarak düzenlenen seminerde Covid-19 sürecinde duygusal dünyamızın nasıl etkilendiği, ebeveyn ve çocuğun algılama farklılıkları, etkin dinleme, iletişim sorunlarını çözümleme, pandemide psikolojik sağlamlık gibi birçok konuda bilgi verildi. Psikolojik Danışman Hatice Nur Derya, seminerde aile içi iletişim konusunda; aile rehberliği, anne-baba ve çocuk iletişimi, eşler arasında uyum, çocuğun kişiliğinin oluşumunda ailenin önemi, çocuğun başarısında aile faktörü ve karşındakini kırmadan yönlendirme teknikleri hakkında bilgilendirmeler yaptı. Bilgisayar oyunlarının ve televizyon dizilerinin aile ve çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine de değinen Derya, özgüven eksikliği, korku, kaygı, yeterli uyku, düzenli beslenme, fiziksel aktivite, zihinsel aktivite, aile içi iletişimi arttırma, olumlu duygulanım konularında da önemli bilgiler paylaştı.