Online Eğitim Sürecinde Veli-Öğrenci İletişimi

Online Eğitim Sürecinde Veli-Öğrenci İletişimi

Online eğitimlerin devam etmesi nedeniyle ev içinde veli ve öğrencilerin bir arada olmasından kaynaklı sorunlara ışık tutması için İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından velilere yönelik seminer geçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Hatice Nur Derya tarafından Balıkesir Bandırma Akın Ertürk Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerine “Online Eğitim Sürecinde Veli-Öğrenci İletişimi” konulu seminer gerçekleştirildi.

Veli ve öğrencilerin katılım gösterdiği seminerde ev içinde yaşanan iletişim sorunları hakkında konuşuldu. Öğrencilerin ev içinde artan süreyle birlikte belirsizliğe karşı duyarlılık geliştirebilecekleri üzerinde duruldu.

Online eğitim sürecinde yapılan plan ve programın devam ettirilmesinin pandeminin yarattığı kaygıyı azaltacağını söyleyen Hatice Nur Derya, velilere bu konuda çocuklarına güven ortamı sunmaları gerektiğini hatırlattı. Seminerde öğrencilerin ders çalışma programına uyum sağlamalarında sorun yaşamaları nedeniyle rehberlik servislerinden destek alabilecekleri de belirtildi.