Online Eğitimde Ebeveyn Tutumları

Online Eğitimde Ebeveyn Tutumları

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Hatice Nur Derya Özel Şişli Final Akademi Anadolu Lisesi velilerine “Online Eğitimde Ebeveyn Tutumları” konulu seminerini gerçekleştirdi. Derya seminerinde, velilerin sınava hazırlanan çocukları ile iletişimleri konusunda yaşadıkları sorunlar temel alarak seminerini sundu.

Velilere, çocukları ile iletişimde karşılaştıkları temel iletişim hatalarının çözümü için koşulsuz kabul ve olumlu duygulanımın önemini vurgulayan Hatice Nur Derya, algılama farklılıklarının iletişim sorunlarının temelini oluşturduğunu da ifade etti. Neyi, nasıl anlattığımız ne anlattığımızdan daha önemlidir diyen Derya, iletişim kurarken velilerin seçtiği kelimelere dikkat etmesi gerektiğine de değindi.

Derya seminerinde, sınava hazırlık sürecinin çevrimiçi ortamda yürütülmesinin ve pandemi nedeniyle oluşan belirsizliklerinden ötürü öğrencilerin yoğun kaygı yaşadığını belirtip velilere kaygı yönetimi ile ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Zihinsel ve fiziksel oyunların, aktivitelerin ev içi iletişim kolaylaştırıcısı olduğunu belirten Hatice Nur Derya, velilerin öneri ve soruları sonrasında teşekkürlerini ileterek seminerini sonlandırdı.