Özel Bağcılar Şafak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerine Üniversite Gezisi

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Özel Bağcılar Şafak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile Üniversite Gezisi etkinliği için bir araya gelindi. İstanbul Gelişim Üniversitesinde organize edilen, rehber öğretmen ve öğrencilerin dinleyici olarak katıldığı etkinlik, İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Burçak Çağlar tarafından gerçekleştirilen ‘Üniversite Tanıtım Semineri’ ile başladı. İstanbul Gelişim Üniversitesini ayrıcalıklı kılan ABET, AQAS, AHPGS gibi akreditasyonların eğitim kalitesine sağladığı katkı ve uluslararasılaşma stratejisindeki önemi üzerinde duruldu.
65 bölüm ile Türkiye’nin en çok akreditasyona sahip üniversitesi olduğunu vurgulayan Burçak Çağlar, tüm öğrencilerin gelişimine hizmet eden yurtdışı olanakları, burs imkânları, yabancı dil geliştirmeye yönelik sunulan ayrıcalıklar ve ücretsiz çift ana dal yapabilme fırsatı ile İstanbul Gelişim Üniversitesinin öğrencilere eğitim öğretim konusunda öğrencilere nasıl destek sağladığı ve hangi ihtiyaçlarına karşılık verdiği, gelişimlerine nasıl katkıda bulunduğu ilgili önemli bilgiler aktardı. ‘Gıda Teknolojisi Bölüm Tanıtımında’ İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Nurullah Akar konuşmacı olarak yer aldı. Öğretim Görevlisi Nurullah Akar, Gıda Teknolojisi ders içerikleri ve bölümden mezun olduktan sonra çalışma alanları noktasında bilgi verdi. ‘Aşçılık Bölüm Tanıtımında ’ İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Okulu Öğretim Görevlisi Büşra Sağlam konuşmacı olarak yer aldı.
Öğretim Görevlisi Büşra Sağlam, Aşçılık ile Gastronomi bölümün arasındaki farklar nelerdir, staj imkanları ve iş olanakları gibi bir çok önemli konuya değindi. ‘Pastacılık ve Ekmekçilik Bölüm tanıtımında’ İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Levent Demirçakmak konuşmacı olarak yer aldı. Öğretim Görevlisi Levent Demirçakmak yurt dışı olanaklarını, dünya mutfaklarını, akademik kadronun donanımı ve birçok kurum ile iş birliği halinde çalışma imkânları üzerinde durdu. 52 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen etkinlik Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Burçak Çağlar’ın soruları yanıtlaması ile sona erdi.