Özel İtalyan Lisesi Öğrencileri ile Sanat Terapisi

Özel İtalyan Lisesi Öğrencileri ile Sanat Terapisi

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Özel İtalyan Lisesi öğrencileri ile Sanat Terapisi etkinliği için bir araya gelindi. Özel İtalyan Lisesinde organize edilen, rehber öğretmen ve öğrencilerin katıldığı etkinlik, İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Burçak Çağlar tarafından gerçekleştirilen ‘Üniversite Tanıtım Semineri’ ile başladı. İstanbul Gelişim Üniversitesini ayrıcalıklı kılan ABET, AQAS, AHPGS ve PEARSON gibi akreditasyonların eğitim kalitesine sağladığı katkı ve uluslararasılaşma stratejisindeki önemi üzerinde duruldu.
65 bölüm ile Türkiye’nin en çok akreditasyona sahip üniversitesi olduğunu vurgulayan Burçak Çağlar, tüm öğrencilerin gelişimine hizmet eden yurtdışı olanakları, burs imkânları, yabancı dil geliştirmeye yönelik sunulan ayrıcalıklar ve ücretsiz çift ana dal yapabilme fırsatı ile İstanbul Gelişim Üniversitesinin öğrencilere eğitim öğretim konusunda öğrencilere nasıl destek sağladığı ve hangi ihtiyaçlarına karşılık verdiği, gelişimlerine nasıl katkıda bulunduğu ilgili önemli bilgiler aktardı. Sanat Terapisi etkinliği için Dr. Öğr. Üyesi Volkan Demir konuşmacı olarak katıldı.
Öğrencilerin kaygıyı yönetme ve sembolize etme, bilinç dışı süreçlerin incelenmesi, farkındalığa yönelik sanatsal çalışmalar ile devam edildi. 30 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen etkinlik Dr. Öğr. Üyesi Volkan Demir ‘in soruları yanıtlaması ile sona erdi.