Özel Şafak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Üniversite Tanıtım Fuarı

Özel Şafak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Üniversite Tanıtım Fuarı

Özel Şafak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde üniversite tanıtım fuarı düzenlendi. Lise öğrencileri ve kurum yetkililerin katılımıyla üniversite tanıtım fuarı gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin de katılım gösterdiği organizasyon da öğrencilere yönelik hedef belirleme ve kariyerlerini doğru şekilde planlamaları adına Uzman Psikolojik Danışman Burhan Babat tarafından Kariyer Planlama Semineri verildi. Seminer sonrası üniversite bölümlerinin tanınması ve üniversite de sunulan imkânlar hakkında üniversiteyle ilgili bilgiler verildi.

Öğrencilerin içinde bulunduğu eğitim ve sınav sistemini tanıması, ilgi, yetenek ve mesleki değerlerin farkında olması ve daha sağlıklı bir kariyer yol haritası çizebilmeleri üzerinde duran Babat, içinde bulunan sürecinin nasıl daha sağlıklı ve daha iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Özellikle, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde yer alan Bilgisayar-Yazılım mühendisliği bölümleri, BESYO bölümleri, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bölümleri, Meslek Yüksekokulu bölümleri, Psikoloji, Diş Hekimliği gibi bölümler öğrenciler tarafından merak edilen ve çokça ilgi duyulan bölümler oldu. Öğrenciler tarafından merak edilen eğitim standartların nasıl belirlendiği üzerine sorulara yönelik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Burhan Babat tarafından Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde ABET, Sağlık Bilimleri Fakültesinde AHPGS ve Diş Hekimliğinde ADEE akreditasyon çalışmaları gibi “Kaliteli Eğitim” ve uluslararasılaşma stratejilerini önemi vurgulandı. İkinci bir bölümü okumak isteyen öğrenciler için önemli bir fırsat sunan İstanbul Gelişim Üniversitesi Çift Ana Dal ve Yan Dal imkânları, burs olanakları, bölümlerini bitirdikten sonra ofis açmak isteyen öğrenciler için sağlanan ofis mobilyası desteği imkânlardan bahsedildi. Erasmus + öğrenci değişim programları hakkında bilgilendirme yapılarak İstanbul Gelişim Üniversitesini farklı kılan fırsatlar öğrencilere aktarıldı.

Özel Şafak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesiyle gerçekleştirilen Fuar etkinliği Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Burhan Babat’ın öğrenciler ve kurum yetkililerinden gelen soruları yanıtlamasının ardından sona erdi.