Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü -

Pandemi Döneminde Evlerde Mutfak Hijyeni

gelişim üniversitesi
  1.   Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü
  2. Haberler


Pandemi Döneminde Evlerde Mutfak Hijyeni



Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün gelenek haline getirdiği “Veli Akademileri Seminerleri” çalışmalarına İstanbul Gelişim Üniversitesi de katılım sağladı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi igurehberlik Instagram hesabı üzerinden Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü davetiyle İstanbul Gelişim Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Başak Gökçe Çöl tarafından “Pandemi Döneminde Evlerde Mutfak Hijyeni” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Gıda, besin ve mutfak hijyeninden bahsedilen söyleşide yeşil yapraklı sebzelerin yıkama işleminin marketten aldıktan sonra değil de pişirmeden önce yıkanmasını aktaran Çöl, sıcak ürünlerin buzdolabına koyulduğunda çevresindeki gıdaların bakteri üretiminde önemli rol oynadığını da belirtti.  

Pandemi döneminde sıkça merak edilen konulardan biri olan gıda yolu ile koronavirüsün bulaşma ihtimali ile ilgili gelen sorulara istinaden genel gıda güvenliği kurallarından temizle-ayır-pişir-soğut aşamalarından bahsedildi. Bu doğrultuda marketten yapılan alışverişlerde kapalı alanlarda kısa süreli durmak adına önceden sipariş listesi oluşturulmasına değinen Çöl, yıkanabilir veya tek kullanımlık poşetlerin sağlık açısından önemine de ayrıca vurgu yaptı.

Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden görevli ve programın moderatörlüğünü üstlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ender Ünüvar program sonunda, İstanbul Gelişim Üniversitesi’ne ve Dr. Öğr. Üyesi Başak Gökçe Çöl'e teşekkürlerini iletti.

Haberler