Pandemi Gölgesinde YKS Hazırlık Sürecinde Ebeveyn Tutumları

Pandemi Gölgesinde YKS Hazırlık Sürecinde Ebeveyn Tutumları

Eskişehir Salih Zeki Anadolu Lisesi öğrenci velilerine İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından seminer düzenlendi.

Eskişehir Salih Zeki Anadolu Lisesi sınava hazırlık grubu velilerine yönelik pandemi sürecinde ev içinde eğitimlerine devam eden öğrenciler ile ebeveynleri arasında yaşanan çatışmaların çözümüne dair İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Hatice Nur DERYA tarafından seminer gerçekleştirildi.

Seminerde ebeveynlerin sınav sürecinde olan çocuklarına yaklaşımları konusunda nasıl bir tutum içinde olmaları gerektiğine değinen Derya, “Sınava hazırlanmak demek ev içinde sorunların ertelenmesi demek değildir. Sınava hazırlanan çocuklarımızı yalnız bırakmadığımızı onlara hissettirmeli ama onların da bu süreçte bizim yaşadığımız endişelerin farkında olmasını sağlamalıyız.” dedi.

Çatışma çözümlemek için mutlaka iki taraflı diyalog halinde kalınması gerektiğini belirten Hatice Nur DERYA, velilere çocuklarına bu süreçte aktiviteler ile destek olabileceklerini, işbirliği ile sorunlara çözüm üretebileceklerini söyledi. Derya, velilerin sorularını cevapladıktan sonra tavsiyeleri verdikten sonra seminerini sonlandırdı.