Pandemiye Bir De Sınav Kaygısı Eklenirse?

Pandemiye Bir De Sınav Kaygısı Eklenirse?

İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na hazırlanan öğrencilerin bilgilenmesini sağlamak adına “Pandemi Sürecinde Sınav Kaygısı ve Kaygı İle Baş Etme Yolları” konulu seminer düzenlendi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Hatice Nur Derya tarafından Çanakkale Gelibolu Çözüm Özel Öğretim Kursu ve İdol Yabancı Dil Kursu öğrencilerine “Pandemi Sürecinde Sınav Kaygısı ve Kaygı İle Baş Etme Yolları” konulu seminer gerçekleştirildi.

Öğrencilerin katılım gösterdiği seminerde öğrencilerin pandemi sürecinde artan belirsizlik ve kısıtlanmışlık halinin yarattığı kaygı üzerinde duruldu. Seminerde öğrencilerin sınava hazırlık sürecine dair duydukları kaygı olup olmadığı soruldu ve bu konuda karşılıklı bir etkileşim sağlandı.

Online süreçte öğrencilerin kaygılarını azaltabilmeleri için uyku, beslenme ve fiziksel aktivite yapmalarının önemine değinildi. Kaygı ile başa çıkma süreçlerinde doğru nefes alma egzersizlerinin, verimli ders çalışmanın, düzenli ve planlı olmanın pozitif etkilerinden bahseden Derya doğru nefes alma egzersizleri ile ilgili öğrencilere tavsiyelerde bulundu.