Pendik Şule Yüksel Şenler Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileriyle Seminer

Pendik Şule Yüksel Şenler Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileriyle Seminer

Pendik Şule Yüksel Şenler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Yasin TARHAN tarafından “Pandemi Mücadelesinde YKS Başarısına Uzanan Yol” konulu seminer gerçekleştirildi.

Son sınıf öğrencilerine yönelik olarak yapılan seminerde “Verimli ders çalışma yöntemleri nelerdir?”, “Sınav Kaygısını nasıl azaltabiliriz?”, “Etkili öğrenme yöntemleri nelerdir?” gibi daha birçok konuya değinen rehberlik uzmanımız öğrencilerin etkili öğrenmedeki yöntem ve tutumlarını değiştirerek çok daha başarılı olabileceklerini belirtti. “Zamanı verimli kullanmak bu anlamda çok önemli sınav sırasındaki stresi azaltmak için çeşitli yöntemler kullanabilirsiniz örneğin Turlama Tekniği bu yöntemlerden bir tanesidir” diyen Tarhan, pandemi sürecinin öğrencilerin sınav kaygılarını arttırmamaları gerektiğini belirterek sınava kadar kalan sürenin verimli bir şekilde kullanılması gerektiğini belirtti.

Seminer sonunda “Zorlanılan uzun paragraf sorularını kolayca çözebilmek için ne yapılması gerekmektedir?”, “Dikkatim çabuk dağılıyor bunun için ne yapmam gerekmektedir?” gibi öğrencilerin merak ettikleri soruları cevaplayarak katılım sağlayan öğrencilere teşekkür edilerek seminer sonlandırıldı.