Ruhi Sarıalp Spor Lisesi Öğrencilerine Motivasyon Semineri ve Üniversite Gezisi

Ruhi Sarıalp Spor Lisesi Öğrencilerine Motivasyon Semineri ve Üniversite Gezisi

İstanbul Gelişim Üniversitesinde Ruhi Sarıalp Spor Lisesi 12.Sınıf öğrencileri Üniversite Gezisi ve Motivasyon etkinliği için bir araya geldi.

İstanbul Gelişim Üniversitesinde organize edilen, rehber öğretmen ve öğrencilerin dinleyici olarak katıldığı etkinlik, İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı (Psikoloji Bilim Uzmanı) Burçak Çağlar tarafından gerçekleştirilen ‘Üniversite Tanıtım Semineri’ ile başladı. İstanbul Gelişim Üniversitesini ayrıcalıklı kılan ABET, AQAS, AHPGS gibi akreditasyonların eğitim kalitesine sağladığı katkı ve uluslararasılaşma stratejisindeki önemi üzerinde duruldu.
65 bölüm ile Türkiye’nin en çok akreditasyona sahip üniversitesi olduğunu vurgulayan Burçak Çağlar, tüm öğrencilerin gelişimine hizmet eden yurtdışı olanakları, burs imkânları, yabancı dil geliştirmeye yönelik sunulan ayrıcalıklar ve ücretsiz çift ana dal yapabilme fırsatı ile İstanbul Gelişim Üniversitesinin öğrencilere eğitim öğretim konusunda nasıl destek sağladığı ve hangi ihtiyaçlarına karşılık verdiği, gelişimlerine nasıl katkıda bulunduğu ilgili önemli bilgiler aktardı. ‘Motivasyon’ konulu seminer için Psikoloji Bilim Uzmanı Burçak Çağlar konuşmacı olarak yer aldı. Sınav sürecinde olan aday öğrenciler açısından çok önemli bir konu olduğunu vurgulayan Burçak Çağlar, Kişinin kendisinden ya da dışardan aldığı motivasyon kaynakları ile başarı seviyesini yükseltme, hedeflerine ulaşmada yardımcı olduğunu ifade etti.
BESYO Bölüm Tanıtımında İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Rekreasyon Bölümü Araştırma Görevlisi Sinan Demirci konuşmacı olarak yer aldı. Araştırma Görevlisi Sinan Demirci, BESYO bölümün ders içeriklerini, uygulama ve pratik alanları, mesleğin avantajları ve dezavantajları, çalışma imkânları ve staj imkânları hakkında bilgi verdi. 52 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen etkinlik Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı (Psikoloji Bilim Uzmanı) Burçak Çağlar’ın soruları yanıtlaması ile sona erdi.