Sınav Gününde Beslenme ve Uykuya Dikkat

Sınav Gününde Beslenme ve Uykuya Dikkat

2021 YKS adayları olarak YKS sınavına hazırlık sürecinde olan Ümraniye Türkiye Çimento Mustahsilleri Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12.  Sınıf öğrencilerine yönelik olarak, İstanbul Gelişim Üniversitesi Eğitim Danışmanı Hasan Basri KARAKÖSE tarafından YKS semineri verildi.
Sınav sistemi ve üniversite tercihleriyle alakalı tüm süreçlerin aktarıldığı seminerde, öğrencilerin YKS sınavına başvuru süreçlerinden başlayarak sınav esnasında yapacakları optik kodlama ve uymaları gereken belli kurallarla alakalı bilgiler verildi. Bu bilgiler ışığında sınava 1 hafta kala öğrencilerin özellikle sınava gireceği okulu önceden gidip görmeleri, ulaşım süresini göz önünde bulundurarak sınav gününe plan yapmalarının önemi üzerine de vurgu yapıldı. Ayrıca sınav günü beslenmesine ve 1 gece önce dahil olmak üzere o süreçteki uyku düzenine dikkat çeken KARAKÖSE, “bu sınav süreçlerinin ne kadar stresli ve yorucu bir süreç olduğunu belirtirken bu sınavların hayatın sonu olmadığını, sınav sonucu ne olursa olsun hiçbir şeyin kendilerinden daha önemli olmadığını söyleyerek semineri sonlandırdı.
Seminer sonunda ise katılım gösteren öğrenciler, katkılarından ve değerli bilgilendirmeleri için Eğitim Danışmanı Hasan Basri KARAKÖSE ve İstanbul Gelişim Üniversitesi’ne teşekkürlerini iletti.