Sınav Kaygısı ile Güvenli Mesafenizi Koruyunuz

Sınav Kaygısı ile Güvenli Mesafenizi Koruyunuz

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Aydın Efeler Özel Fen Bilimleri Özel Öğretim Kursu öğrencilerine seminer gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Nesli Aydın Efeler Özel Fen Bilimleri Özel Öğretim Kursu öğrencilerine “Sınav Kaygısı İle Güvenli Mesafemi Koruyorum” konulu seminerini gerçekleştirdi. Sınav sistemi ve stratejilerinden bahseden Doğan, sınava hazırlanan öğrencilerin stratejik olarak nelere dikkat etmeleri gerektiğine ve puanlama bazında nasıl çalışmalarının daha uygun olacağından bahsetti. Sınav sistemini tanıyan öğrencinin sınavda başarılı olma olasılığının daha yüksek olduğundan bahseden Doğan öğrencilere sınav sistemi ile ilgili detayları aktardı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda oluşturulacak hedeflerin, stratejilerin sınav başarısına etkisinden bahseden Nesli Doğan, sınav sisteminin detaylarına değindi. Sınav sürecinin yanı sıra tercih sürecinde de öğrencilere yol gösterebilecek bilgiler veren Doğan, öğrencilerin bilinçli bir tercih yapılmasını için telkinlerde bulundu. Öğrencilerin sınav sonuç kâğıdını nasıl okumaları gerektiğine değinen Nesli Doğan, OBP’nin nasıl hesaplandığına ve ham puan barajlarına da değindi. Öğrenci soru ve cevaplarıyla seminer sona erdi.

Rehberlik Uzmanı Doğan, pandemi koşulları ve YKS hazırlık süreci nedeniyle öğrencilerin kaygı yaşamasının doğal olduğunu anlatırken kaygı seviyesinin düşürülmesi ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Doğan, Aydın Efeler Özel Fen Bilimleri Özel Öğretim Kursu yöneticilerine ve öğretmenlerine teşekkür edip, öğrencilerin sorularını yanıtladıktan sonra seminerini sonlandırdı.