Sınav Kaygısı ile Sosyal Mesafenizi Koruyunuz

Sınav Kaygısı ile Sosyal Mesafenizi Koruyunuz

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Hasan Basri Karaköse tarafından Esenyurt Fatih Sultan Mehmet Çok Programlı Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencilerine “Sınav Kaygısı ile Sosyal Mesafemi Koruyorum” semineri düzenlendi.

Online olarak verilen seminerde, sınav kaygısı, sınav kaygısının belirtileri, sınav kaygısıyla baş etme yolları, sınavlara yönelik olumsuz düşünceler, hedef belirleme ve çalışma alanı düzenleme gibi birçok konuda bilgi verildi. Seminerde sınav kaygısının; kişinin sınav sonucunda elde edeceği başarısızlık düşüncesinin, kendi kişisel başarısızlığı olarak algılanmasından kaynaklandığını belirten Karaköse, öğrenilen bilginin sınav sırasında kullanılmasını engelleyen şeyin kaygı durumu olduğunu belirtti. Rehberlik Uzmanı Karaköse, kaygıyla başa çıkmak için, öncelikli olarak hedef belirlenmenin, plan yapmanın ve çalışma düzeni oluşturmanın önemini vurguladı.  Orta düzeydeki kaygının normal hatta faydalı olacağını belirten Karaköse, hedefini belirlemiş bir öğrenci için motive edici bir etken olabileceğini bile söyledi.