Sınav Kaygısı Konusunda Aileden ve Öğretmenlerden Destek Alınmalı

Sınav Kaygısı Konusunda Aileden ve Öğretmenlerden Destek Alınmalı

Sınava hazırlık sürecinin pandemi sürecine dahil olmasıyla öğrencilerin yaşadığı kaygıyı kontrol altına alabilmek adına İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Hatice Nur Derya konuştu.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Hatice Nur Derya tarafından Kars Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine “Pandemi Sürecinde Sınav Kaygısı ile Güvenli Mesafemi Koruyorum” konulu seminer gerçekleştirildi. Öğrencilerin sınav hazırlık sürecinin pandemi ile birleşmesinin yarattığı endişelerin nasıl kaygıya dönüştüğü üzerinde durulan seminerde Hatice Nur Derya, kaygı ile beliren sorunlara dikkat çekti.

Derya, seminerde öğrencilerin bu süreci en kolay nasıl atlatabileceklerini, sınava hazırlanırken onları zihinsel olarak rahatlatacak aktiviteleri paylaştı. Öğrencilerin kaygı konusunda ailesinden ve öğretmenlerinden destek alabilecekleri gibi hedef belirleyerek de kaygı durumlarına dair çözüm bulabilecekleri üzerine konuştu. Hedefleri belli olan ve düzenli ders çalışma sürecinde olan öğrenciler genellikle kendilerine güven sürecini daha rahat atlattıkları için sınav kaygısının da üstesinden daha gelebilmektedirler. Sınav kaygısı ile başa çıkmak için doğru nefes alma egzersizi ile ilgili anlatım gerçekleştiren Derya öğrencilere başarılar dileyerek seminerini sonlandırdı.