Sınav sistemi ve meslek seçimi

Sınav sistemi ve meslek seçimi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Merve Biçici tarafından İstanbul Bayrampaşa İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik “Sınav Sistemi Ve Meslek Seçimi” semineri gerçekleştirildi.

Öncelikle öğrencilere Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ilk basamağı olan “Temel Yeterlilik Testi” hakkında bilgiler verildi. Sınavda hangi testlerden sorumlu olacakları ve kaç sorudan oluştukları yönünde ayrıntılı bilgiler aktarıldı. Sınavın ikinci basamağı olan “Alan Yeterlilik Testi” anlatıldı. Öğrencilerin ön lisans ve lisans bölümlerine yerleşebilmeleri için ÖSYM’nin belirlemiş olduğu baraj puanlarından bahseden Biçici, bölüm barajlarından bahsedilerek özellikle bu sene yeni bölümlere gelen barajlar konusunda bilgiler verdi. Öğrencilere hedeflerini soran Biçici, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Gelen sorular doğrultusunda meslek seçiminde hedef belirlemenin öneminden bahsedildi. Meslek seçiminin bizim için ne gibi bir öneme sahip olduğundan bahsedilerek nelere dikkat etmemiz gerektiği hakkında öğrencilere bilgiler verildi.