Öğrencilere, sınav sisteminin yanı sıra "Doğru Tercih" hakkında bilgi verildi

Öğrencilere, sınav sisteminin yanı sıra "Doğru Tercih" hakkında bilgi verildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik “Yükseköğretim Kurumları Sınavı & Tercih Nasıl Yapılır?” konulu seminer gerçekleştirildi.

Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojileri, İnşaat Teknolojileri, Motor Teknolojileri, Kimya Teknolojileri bölümlerinden öğrencilerin katılım sağladığı seminerde İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Elif Aluç Gülşen konuşmacıydı.

Öğrencilere 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili tüm detayları aktaran Gülşen, “Bu zamana kadar hiç çalışmadım diyerek bütün bir yılınızı kaybetmeyiniz. Önümüzdeki beş ay süresince her gün 100 soru bile çözen öğrenci için toplamda 15 bin soru çözmek çok önemli bir yol kat etmek demektir. Bu sebeple asla pes etmeyin” diyerek öğrencilere çalışma motivasyonlarını düşürmemelerini söyledi. Henüz erken olmasına rağmen, üniversite tercihleri sürecinde yaşanan hatalarla ilgili vaka paylaşan Gülşen, öncelikli olarak öğrencilerin dikkat etmeleri gereken noktalara vurgu yaparak seminerini sonlandırdı.

Haber kaynağına ulaşmak için tıklayınız.