Sınava hazırlık sürecinde olumsuz düşünceleri olumlu düşüncelere çevirin

Sınava hazırlık sürecinde olumsuz düşünceleri olumlu düşüncelere çevirin

Özel Güngören Final Anadolu Lisesi'ne İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Yasin Tarhan tarafından "Sınav Kaygısı ve Motivasyon" semineri gerçekleştirildi.

Özel Güngören Final Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen seminere yaklaşık yetmiş beş kişilik son sınıf öğrenci grubu katılım sağladı. Gelen sorular üzerine verimli ders çalışma ve yaklaşan sınav öncesi yapılması gerekenler üzerinde de durulurken genel hatlarıyla sınav kaygısı ve kaygıyla başa çıkma yolları, kaygının nedenleriyle ilgili bilgilendirme yapıldı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı hazırlık sürecinde belirli bir oranda sınav kaygısı olan öğrencinin hiç sınav kaygısı olmayan öğrencilere göre daha motive olabileceğini aktaran Yasin Tarhan son olarak düzenli ve bir program dahilinde çalışarak ve olumsuz düşünceleri olumluya çevirerek başarıya ulaşabileceklerini aktardı.