Stres Yönetimi ve Motivasyon

Stres Yönetimi ve Motivasyon

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Özel Tekirdağ Bilgi Koleji 12. sınıf öğrencilerine “Stres Yönetimi ve Motivasyon” semineri gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Arş.Gör. Zehranur KURTOĞLU tarafından düzenlenen seminerde öğrencilere Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı öncesinde sınav kaygısı, sınav kaygısının nedenleri, sınav kaygısı ile baş etme yöntemleri, motivasyon, verim düşüklüğü, stres yönetim teknikleri konularında bilgilendirici bir sunum yapıldı.

Seminer esnasında öğrencilere uygulama yapılarak interaktif bir etkinlik gerçekleştirildi. Yapılan uygulamada, öğrencileri sürekli düşündüren ve stres yaratan konuların yazılması istendi, bu yazılan konular üzerinde öğrenciler ile karşılıklı olarak problemlerin nasıl çözüleceği hakkında bilgilendirici konuşmalar yapıldı. Seminerin son kısmında ise öğrencilerin akıllarında kalan sorular yanıtlanarak seminer tamamlandı.