Sultanbeyli Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerine seminer gerçekleştirildi

Sultanbeyli Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerine seminer gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak Sultanbeyli Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde 10 ve 13 Aralık 2019 tarihinde iki ayrı oturum şeklinde “Sınav Sistemi” semineri gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı H. Basri Karaköse tarafından öğrencilere; baraj puanı, sınavın oturumları, oturumlardaki soru sayıları, sınavda nelere dikkat etmeleri gerektiği, sınavdan sonra tercihlerin nasıl yapılması gerektiği, gelen puanın yorumlanması konusunda bilgilendirme yapıldı. Bazı bölümleri seçerken sıralamayı dikkate almaları gerektiği üzerinde duran Karaköse, meslek lisesi öğrencilerinin 2 yıllık bölümleri seçerlerse ek puan alabilecekleri ve bölüm bazlı olarak hangi bölümleri seçebilecekleri konusunda bilgilendirme yaptı.

Seminerde öğrencilerin sınav giriş saatine dikkat etmeleri gerektiği ve sınav saatinden önce mutlaka sınavın olacağı binada olmaları konusuna dikkat çekildi. Seminer sonunda H. Basri Karaköse öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Okul yönetimi yapılan etkinlikten dolayı tarafımıza teşekkürlerini iletti.