Sultanbeyli Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine seminer gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Sultanbeyli Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde iki ayrı gün şeklinde Eğitim Danışmanı Hasan Basri Karaköse tarafından “Sınav Sistemi” semineri gerçekleştirildi.

Öğrencilere puan barajı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı oturumları, oturumlardaki soru sayıları, sınavda nerelere dikkat etmeleri gerektiği, sınavdan sonra tercihlerin nasıl yapılması gerektiği, gelen puanın yorumlanması konusunda bilgilendirme yapıldı. Eğitim Danışmanı Karaköse,  öğrencilerin bölümleri seçerken sıralamayı dikkate almaları gerektiği, meslek lisesi öğrencileri olarak 2 yıllık bölümleri seçerlerse ek puan alabilecekleri ve bölüm bazlı olarak hangi bölümleri seçebilecekleri üzerinde durdu. Seminer sonunda öğrencilerin sınav sistemi ve bölümlerle ilgili soruları uzman tarafından cevaplandırıldı.