Sultançiftliği Anadolu Lisesi Öğrencileri ile Üniversite Gezisi

Sultançiftliği Anadolu Lisesi Öğrencileri ile Üniversite Gezisi

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Sultançiftliği Anadolu Lisesi 12.Sınıf öğrencileri ile Üniversite Gezisi etkinliği için bir araya geldi. İstanbul Gelişim Üniversitesinde organize edilen, rehber öğretmen ve öğrencilerin dinleyici olarak katıldığı etkinlik, İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Uzman Psikolog  Burçak Çağlar tarafından gerçekleştirilen ‘Üniversite Tanıtım Semineri’ ile başladı.
İstanbul Gelişim Üniversitesini ayrıcalıklı kılan akreditasyonların eğitim kalitesine sağladığı katkı ve uluslararasılaşma stratejisindeki önemi üzerinde duruldu. 65 program ve bölümü ile Türkiye’nin en çok akreditasyona sahip üniversitesi olduğunu vurgulayan Burçak Çağlar, tüm öğrencilerin gelişimine hizmet eden yurtdışı olanakları, burs imkânları, yabancı dil geliştirmeye yönelik sunulan ayrıcalıklar ve ücretsiz çift ana dal yapabilme fırsatı ile İstanbul Gelişim Üniversitesinin öğrencilere eğitim öğretim konusunda öğrencilere nasıl destek sağladığı ve hangi ihtiyaçlarına karşılık verdiği, gelişimlerine nasıl katkıda bulunduğu ilgili önemli bilgiler aktardı. Üniversite gezisi ve bölüm tanıtımları ile devam eden etkinlikte İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Tanıtımında İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Tuğba Akman konuşmacı olarak yer aldı. Doktor Öğretim Üyesi Tuğba Akman, İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünün ders içerikleri ve bölümden mezun olduktan sonra çalışma alanları noktasında bilgi verdi.
İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölümünün tanıtımında ise İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Ensar Macit konuşmacı olarak yer aldı. Araştırma Görevlisi Ensar Macit, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölümün ders içerikleri, uygulama ve pratik alanları, mesleğin avantajları ve dezavantajları, çalışma imkânları ve staj hakkında bilgi verdi. Turizm Rehberliği Bölüm tanıtımında İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Turizm Rehberliği bölümü Doktor Öğretim Üyesi Dilvar Guliyeva konuşmacı olarak yer aldı. Doktor Öğretim Üyesi Dilvar Guliyeva konuşmacı Turizm Rehberliği bölümünün ders içeriklerinden ,bölümün akademik kadrosundan , öğrencilerin mezun olduktan sonra iş hayatlarına dair bilgi verdi. 50 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen etkinlik Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Burçak Çağlar’ın soruları yanıtlaması ile sona erdi.