Sultançiftliği Anadolu Lisesi Öğrencilerine Motivasyon Semineri ve Üniversite Gezisi

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Sultançiftliği Anadolu Lisesi öğrencilerine “Motivasyon” konulu seminer gerçekleştirildi.

Motivasyon kelimesinin somutlaştırılması ve motivasyon farkındalığı kazandırmak, motivasyonun önündeki engellerden başlayıp, aile, çevre ve arkadaş gruplarında nelere dikkat edip, motivasyon için ne yapıp veyahut neler yapmamalıyız noktaları, motivasyonu azaltan ve arttıran maddeler üzerinde durularak öğrencilerin sınav motivasyon süreçlerini güçlendirebilmeleri ve sürekli kılabilmeleri adına nasıl bir yol izleyebileceklerine yönelik seminer verildi.

Motivasyon seminerinden sonra Sultançiftliği Anadolu Lisesi öğrencilerine “Üniversite Tanıtım” konulu seminer verildi. İstanbul Gelişim Üniversitesinde organize edilen, rehber öğretmenler ve öğrencilerin dinleyici olarak katıldığı seminerde Akreditasyon Programları, Laboratuvarlar, Çift Anadal ve Yandal Programları, Come To Gelişim, Benim Bir Fikrim Var! Projesi gibi üniversitemizi öne çıkaran imkânların anlatılması ile devam etti. Come To Gelişim Uzmanı Seda Dağlı tarafından sunulan Come To Gelişim burs imkânları Sultançiftliği Anadolu Lisesi öğrencilerinin dikkatini çekti.

70 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen seminer sonrası Mimarlık- Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr.Öğr. Üyesi Kenan ŞENTÜRK, Endüstri Mühendisliği Bölümü Dr.Öğr. Üyesi Ercan AYKUT ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi bölümünden Arş. Gör. Hatice Zelal Bingöl tarafından bölümlerinin laboratuvar gezileri ve bölüm tanıtım sunuları gerçekleştirildi.

Hayallerindeki bölümleri yerinde gözlemleyen aday öğrenciler, bölüm hakkında merak ettikleri sorulara cevap buldu.