Uçak Mühendisliği Sadece Altı Üniversitede Mevcut

Uçak Mühendisliği Sadece Altı Üniversitede Mevcut

Gaziosmanpaşa Şehit Servet Asmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi, İstanbul Gelişim Üniversite’sini ağırladı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Araştırma Görevlisi Özlem Yalçın, Gaziosmanpaşa Şehit Servet Asmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine Uçak Mühendisliği bölümünü anlattı.

Uçak Mühendisliği bölümünü kazanan öğrencilerin eğitimlerine başladığı ilk dönemde teorik derslerin ağırlıklı olduğunu hatta uçakla alakalı bir derslerinin olmadığını aktaran Yalçın, 2. 3.  Dönemden itibaren uygulamalı olarak Uçak Mühendisliği derslerini laboratuvarlarında göreceklerini belirtti.

Öğrencilerin mezun olduktan sonra çalışabilecekleri alanlardan bahsedilen seminerde, öğrencilerin en çok sorduğu askeri havacılık kısmına değinildi. İstanbul Gelişim Üniversitesi Uçak Mühendisliği bölümünden mezun olan öğrencilerin mezun olduktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yapmış olduğu alımlarda askeri alana da giriş yapabilecekleri aktarıldı. Bu bilgileri aktaran Yalçın, ayrıca üniversitemizde okuyan öğrencilerin diğer teknik üniversiteler veya Milli Savunma Üniversitesi’nde verilen eğitimle aynı müfredatı kapsadığını ve bu bölümün sadece 6 üniversitede yer aldığını söyledi.

Seminer sonunda öğrencilerin sorduğu sorular karşısında bu alan içerisinde yer almaktan dolayı mutluluğunu ifade eden Arş. Gör. Özlem Yalçın, katılım sağlayan öğrencilere ve Gaziosmanpaşa Şehit Servet Asmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi Rehber Öğretmeni Merve Dikmen Arı’ya teşekkürlerini iletti.