Uçak Mühendisliğinde Kariyer Yolculuğu

Uçak Mühendisliğinde Kariyer Yolculuğu

Uçak Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Osman Ergüven Vatandaş lise öğrencilerine Uçak Mühendisliği Bölümünün geleceğini anlattı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Osman Ergüven Vatandaş tarafından Bakırköy Final Özel Öğretim Kursu öğrencilerine “Uçak Mühendisliğinde Kariyer Yolculuğu” adlı seminer gerçekleştirildi.

Öğrenciler seminere online platform üzerinden katılım sağladı. Seminerde öğrencilere; Uçak Mühendisliğinin ders içerikleri, üniversitemizde bulunan laboratuvarlar, öğrencilerin staj imkanları, öğrencilerin çalışma alanlarının neler olduğu, mezun olana kadar geçen sürede öğrencilerin yapmaları gerekenler, bu alanın diğer alanlarla ilişkisi ve öğrencilere neler katabileceği, Türk Hava Sanayi ve Türk şirketlerinin çalışmaları, akreditasyonlar, yurt dışı imkanlarının neler olduğu, okulumuzun burs imkanları, çift ana dal programı gibi konularda bilgi verildi. Seminer süresince ve sonrasında öğrenciler tarafından hocamıza yöneltilen sorular ile öğrencilerin alana karşı merakları ve uçakla alakalı bölümlere ilginin yoğunluğu dikkat çekti. Vatandaş, pandemi sürecinden sonra kapılarının kendilerine açık olduğunu belirtip öğrencileri okulumuza davet etti. Öğrenciler tarafından sunulan teşekkürler sonrasında seminer sonlandırıldı.