İGÜ'den "Veli Akademileri Aile İçi İletişim" semineri

İGÜ'den "Veli Akademileri Aile İçi İletişim" semineri

İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Veli Akademileri eğitimleri kapsamında İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak seminer gerçekleştirildi. Aile İçi İletişim konusunun ele alındığı seminere Avcılar Firuzköy Çok Programlı Anadolu Lisesi velileri katılım sağladı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Pelin Karahancı tarafından gerçekleştirilen seminerde; aile içi iletişimin çocukların psikolojik sağlığı için çok önemli olduğu söylendi. Veli, okul, öğrenci iş birliğinin öğrencilerin akademik başarısında önemli olduğunu vurgulayan Karahancı, sınav sürecinde olan öğrencilere de negatif motivasyondan vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

Sağlıklı iletişimin temel kaynağının "dinlemek" olduğunu belirten Karahancı etkili dinlemenin çocukların özgüvenini arttırdığı gibi anne-baba-çocuk iletişimini de sağladığını söyledi. Çocuklarının akıllı telefonlarıyla ve bilgisayar oyunları ile çok vakit geçirdiğinden bahseden velilere bu konu ile ilgili önerilerde bulunuldu.

AVCILAR FİRÜZKÖY ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ