Verimli Ders Çalışma için Kendinize İnanın

Verimli Ders Çalışma için Kendinize İnanın

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Pelin Pehlivan Kars Faik Fikriye Tolunoğulları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine “Sınav Kaygısı ile Güvenli Mesafemi Koruyorum” konulu online seminer gerçekleştirdi.

Sınav hazırlık sürecinde az oranda kaygı yaşamanın insanı zinde tuttuğunu söyleyen Rehberlik Uzmanı Pelin Pehlivan, öğrencilere kaygıları ile başa çıkmak için çeşitli tavsiyelerde bulundu. Fazla kaygının insanı hem bedensel hem de zihinsel olarak olumsuz etkilediğini söyleyen Pehlivan kendinden emin olan, konu eksiklerini tamamlayan, düzenli ders çalışan öğrencilerin genel olarak yoğun sınav kaygısı yaşamadığını belirtti.

Hedef belirlemenin sınavlara hazırlanma sürecinde motivasyon öğesi olarak öğrencilere fayda sağlayacağını söyleyen Pehlivan, olumlu düşüncenin de öğrenciler için motivasyon sağlayan faktörlerden olduğunu söyledi. Olumsuz düşüncelerin öğrencilerin motivasyonunu düşüreceğini söyleyen Pehlivan, verimli ders çalışma süreci için öğrencilerin kendisine inanması gerektiğini söyledi. Pehlivan öğrencilere başarılar dileklerini sunduktan sonra semineri sonlandırdı.