Verimli Ders Çalışma Teknikleri ve Zaman Yönetimi

Verimli Ders Çalışma Teknikleri ve Zaman Yönetimi

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Ankara Çiğdem Anadolu Lisesi 10. ve 11. sınıf öğrencilerine zoom üzerinden “Verimli Ders Çalışma Teknikleri” konulu seminer gerçekleştirildi. Seminerde İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Nesli Bilecen konuşmacıydı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın stratejik bir sınav olduğu, bunun için düzenli ve verimli çalışmanın önemi üzerinde duran Bilecen, masa başında geçirilen her dakikayı verimli hale getirmek adına bazı yöntemlerden ve sınav stratejilerinden bahsetti. Zamanın kullanımı ve çalışma planı oluşturmanın hedeflere bir adım daha yaklaştırdığını hatırlattı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda oluşturulacak stratejilerin sınav başarısına etkisinden bahseden Nesli Bilecen, hedeflerin öneminden bahsetti. Rehberlik uzmanı Nesli Bilecen hedeflerinizi göz önünde tutarak ve stratejilerinizi oluşturarak kaygı seviyenizi düşürebilir, sınavı en başarılı şekilde atlatabilirsiniz dedi ve öğrencilerin sınav esnasında nelere dikkat etmeleri gerektiğinden bahsetti.