Verimli Ders Çalışma ve Test Çözme Teknikleri

Verimli Ders Çalışma ve Test Çözme Teknikleri

İstanbul Gelişim Üniversitesi verimli çalışma konusunda sorun yaşayan öğrencilerin sorunlarını çözebilmelerine yardımcı olmak adına “Verimli Ders Çalışma ve Test Çözme Teknikleri” konulu seminer gerçekleştirdi.

“Pandemi Sürecinde YKS Başarısına Uzanan Yol” isimli etkinlikle İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Özel İstanbul Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine “Verimli Ders Çalışma ve Test Çözme Teknikleri” konu başlıklı seminer gerçekleştirildi. Zoom üzerinden online olarak yapılan bu seminerde Rehberlik Uzmanı Yasin Tarhan verimli ders çalışmaya engel olan etkenler ve çalışma sürecinde yapılan bazı hatalar üzerinde dururken; motivasyonu arttıracak çalışmalar ve öğrenilmiş bilgilerin nasıl daha kalıcı hale getirilebileceği hakkında da bilgiler verdi.

Tarhan, Öğrencilerden gelen sorular üzerine YKS hazırlık sürecinde deneme sınavlarında nelere dikkat edilmeli?, ders çalışma programı nasıl oluşturulmalı? gibi sorulara yanıt vererek seminerini sonlandırdı.