Yeni bir sağlık alanı: "Gerontoloji"

Yeni bir sağlık alanı: "Gerontoloji"

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine “Gerontoloji Mesleği” konulu seminer gerçekleştirildi.

Seminere Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 150 öğrenci katılım sağladı. Öğrencilere Gerontoloji mesleğini Öğretim Görevlisi Fatma Sıla Ayan anlattı. Öğr. Gör. Fatma Sıla Ayan öğrencilere: ‘’Yaşlıların yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla, onların en uygun yaşam koşullarını oluşturmaya, sosyal ve manevi ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hizmetleri belirleyen, planlayan, organize eden kişidir Gerontologlar’’ dedi. Yaşlı nüfus oranın çoğaldığına dair istatistiklere dikkat çeken Ayan, ‘’Sağlık alanında yeni bir bölüm ülkemizin ihtiyacı haline geldi ve bu durumda ülkemizin gri tsunami ile karşı karşıya olduğunun kanıtıdır. Dünya ve Türkiye kritik bir şekilde yaşlanıyor’’ diyerek sözlerini noktaladı.