YKS İçin Önce Hedef Belirlenmeli!

YKS İçin Önce Hedef Belirlenmeli!

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na hazırlanan öğrenciler için hedef belirlemenin öneminin vurgulandığı "Pandemi Mücadelesinde YKS Başarısına Uzanan Yol" konulu seminer düzenlendi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Hatice Nur Derya tarafından Iğdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine "Pandemi Mücadelesinde YKS Başarısına Uzanan Yol" konulu seminer gerçekleştirildi.

Sınava hazırlık sürecinde pandeminin etkilerinin konuşulduğu seminerde Hatice Nur Derya, öğrencilere YKS için öncelikle bir hedeflerinin olması gerektiğini belirtti. Hedefleri doğrultusunda öğrencilerin düzenli bir çalışma stratejisi ile başarı sağlayacaklarını vurgulayan Derya, günlük ve haftalık bazen aylık hedeflerle yorulmadan çalışma motivasyonu bulabileceklerini anlattı.

Derya, kaygı ve motivasyon sorunlarının pandemide daha da arttığını belirterek öğrencilere kendileri için en iyi çalışma yöntemlerini belirlemelerini önerdi. Her öğrencinin öğrenme şeklinin ve ders çalışma stillerinin birbirinden farklı olduğunu belirten Derya bu sebeple bir uzman yardımı ile bu faktörlere dikkat edilerek ders çalışma programı yapılmasını önerdi. Çeşitli tavsiyelerden Derya öğrencilere başarılar dileyerek seminerini sonlandırdı.