Yönetim Bilişim Sistemleri’nde Kariyer Yolculuğum!

Yönetim Bilişim Sistemleri’nde Kariyer Yolculuğum!

İstanbul Gelişim Üniversitesi meslek/bölüm tanıtımlarına devam ediyor! İstanbul Gelişim Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Hande Ayhan Gökcek tarafından, Özel Çatalca Çevre Bilim Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak bölüm tanıtımı gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin son yıllarda uluslararasılaşmaya yönelik yapmış olduğu atılımlardan olan “Akreditasyon” çalışmasından bahseden Dr. Öğretim Üyesi Gökcek, “İstanbul Gelişim Üniversitesi şu anda 63 akreditasyonuyla Türkiye’de en fazla akreditasyona sahip üniversitesidir.” diye konuştu. Hizmet ve Bilişim sektörlerinin son yıllarda çok geliştiği dönemde Yönetim Bilişim Sistemleri mezunlarının ilerleyen yıllarda mesleki anlamda çok ciddi yerlere gelebilecekleriyle birlikte, yabancı dillerini geliştirmeleri gerektiği aktarıldı. Ayrıca İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin ücretsiz çift anadal imkanı ile öğrencilerin aynı fakülte/yüksekokulda yer alan bölümlerin haricinde diğer fakülte/yüksekokullardaki bölümlerle de çift anadal yaparak iki diploma sahibi olabileceği belirtildi.

Öğrencilerden gelen “Bu bölümden mezun olursak devlet veya özelde çalışma imkanları nelerdir?”, “Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde bilişim ağını daha yoğun tutmamız mezun olduğumuzda ne derece etkili olur?” sorularına detaylı bir şekilde cevap veren Dr. Öğr. Üyesi Gökcek, “Teknoloji çağındayız bununla birlikte gelişen ve değişen çağda yeni bir alanı harmanlayarak özellikle bilişim alanında öğrencilerin daha mezun olmadan kendilerini geliştirmelerinin kariyer anlamında çok ciddi öne çıkaracaktır” diye aktardı. Seminer sonunda Özel Çatalca Çevre Bilim Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Fahriye Karabağ, destekleri ve anlatıları için Dr. Öğretim Üyesi Hande Ayhan Gökcek’e teşekkürlerini iletirken, pandemi sonrası yüz yüze de görüşmek ve bilgi almak istediklerini söyledi.