Yüksek Kaygı Düzeyine Dikkat

Yüksek Kaygı Düzeyine Dikkat

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Pelin Pehlivan Çankırı Özel Ekin Matematik Evi Özel Öğretim Kursu öğrencilerine “Sınav Kaygısı ile Güvenli Mesafemi Koruyorum” konulu online seminer gerçekleştirdi. Yükseköğretim Kurumları Sınavına hazırlanan öğrencilerin sınav yaklaştıkça kaygılarının artmasının normal olduğunu söyleyen Pehlivan, “Asıl önemli olan bu süreci iyi değerlendirebilmek için kaygıyı kontrol altına alabilmektir.” dedi. Sınav hazırlık sürecinde az oranda kaygı yaşamanın insanı zinde tuttuğunu söyleyen Rehberlik Uzmanı Pelin Pehlivan, öğrencilere kaygıları ile başa çıkmak için çeşitli tavsiyelerde bulundu. Fazla kaygının insanı hem bedensel hem de zihinsel olarak olumsuz etkilediğini söyleyen Pehlivan kendinden emin olan, konu eksiklerini tamamlayan, düzenli ders çalışan ve son maratonu planlı koşan öğrencilerin genel olarak yoğun sınav kaygısı yaşamadığını belirtti.
Olumlu düşünmenin kaygı ile mücadele etmek konusunda ve motivasyonu yüksek tutmak için olmazsa olmaz kural olduğunu söyleyen Pehlivan öğrencilerin kendilerine inanmaları gerektiğini, çalışırlarsa başarabileceklerine dair olumlu cümlelerle süreci geçirmelerinin sağlıklı olacağını söyledi. Sınav hazırlık süresince belli oranda kaygının öğrencileri motive etmek için gerekli olduğunu söyleyen Pehlivan aynı zamanda hedef belirlemenin de motivasyonu arttırıcı etkilerden bahsetti. Yükseköğretim Kurumları Sınavına hazırlanan öğrencilerin mutlaka gerçekçi hedefler belirlemiş olmasının önemine değinen Pehlivan yeteneklerin, ilgilerin bu hedeflerle doğru orantıda olması gerektiğini belirtti.
Seminerin sonunda öğrencilerin İstanbul Gelişim Üniversitesi ve kaygı ile ilgili sorularını cevaplayan Pehlivan başarı ve teşekkür dilekleri ile seminerini sonlandırdı.