Kariyer planlamasında yol gösterici faktör: Yeteneklerimiz

Kariyer planlamasında yol gösterici faktör: Yeteneklerimiz

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Pelin Karahancı tarafından Şişli Mehmet Pisak Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik “Kariyer Planlaması ve Meslekler” semineri gerçekleştirildi.

Üniversite hazırlık sürecinde yoğun performans sağlayan öğrencilerin kafalarındaki en büyük sorulardan biri de “Hangi Bölümü Seçeceğim?”, bu sorunun yanıtının verilebilmesi için öğrencilerin yeteneklerinin farkına varılması gerektiğini belirten Karahancı, konu ile ilgili öğrencilere bazı tüyolar verdi. Seminerde aynı zamanda YÖKATLAS’tan ve ÖSYM’den alınan sayısal veriler ile birlikte Türkiye’de her yıl sınava hazırlanan öğrenci sayısına ve her yıl bölüm bazında mezun olan öğrenci sayısına bağlı olarak bölüm tercihlerinin hangi doğrultuda yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler verildi. Öğrencilerin özellikle ilgi ve yeteneklerine uygun ise YÖK Başkanı Sayın Yekta Saraç’ın da belirttiği geleceğin mesleklerine yönelmeleri gerektiğini belirtti.

Bölüm seçiminin kişinin bütün hayatını etkileyen kuşatıcı bir karar olduğunu söyleyen Karahancı, bu doğrultuda öğrencilerin göz önünde bulundurmaları gereken faktörleri öğrencilere aktardı. Karahancı, “Yalnızca üniversite diplomasına sahip olmak değil o diplomanın yanında kişinin kendisine kazandırdığı ilgi ve yetenekleri ile süslediği kariyer planlaması günümüzde daha önemlidir” diyerek öğrencilerin artık kendilerine yönelmeleri gerektiğini belirtti. Türkiye’de en çok tercih edilen meslekler ile ilgili bilgi veren Karahancı, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak seminerini sonlandırdı.